Referenties

In augustus bezochten we de botenbeurs in de haven van Hoorn.
De bedoeling was om ons te oriënteren op een wat grotere boot. Teuntje, de huidige, biedt wat minder comfort gezien onze botten die wat strammer worden!

Nooit gedacht dat een Super Van Craft de aandacht zou krijgen. Maar toch, we maakten kennis met Otto en Maria Afra Vink. De kennis en kunde op technisch vlak van Otto, die zeer betrouwbaar overkwam, deed ons mede besluiten om tot de koop over te gaan. Een aardig detail is de anekdote over de naamborden. Deze waren voor de beurs verwijderd en nog in bezit van de eigenaar. Maar het bijgeloof stelt dat het veranderen van de naam ongeluk brengt. Dank zij de bemiddeling van Otto, die begreep dat we het wel heel fijn zouden vinden als de borden zouden worden teruggeplaatst, geschiedde dat alsnog. Waarvoor nogmaals dank Otto!

Nadat inmiddels de proefvaart heeft plaatsgevonden en we veertien dagen op de boot vakantie hebben gevierd, kunnen we zeggen dat we heel blij zijn met de aankoop.

Hartelijke groeten, Willem en Josje


De laatste 3 zomers verbleven wij vrijwel het hele zomerseizoen dagelijks aan boord waardoor de wens ontstond voor meer “binnen leefruimte met zicht naar buiten” voor die dagen dat het weer het niet toelaat aan dek te verblijven.

Als scheepsbouwer en liefhebber ging onze voorkeur uit naar een klassiek en goed gelijnd schip. Vorig jaar zomer mochten wij in onze jachthaven al eens een Super van Craft bezichtigen van zeer enthousiaste eigenaren die ons rijkelijk hebben voorzien van tips en goede adviezen inzake de keuze tussen de diverse modellen.

De afgelopen winterperiode kwam het idee om een groter schip te kopen meerdere keren naar boven drijven en werd het internet afgestruind. Het was vanaf het begin duidelijk dat het een “knappe klassieker” moest worden.

Uiteindelijk stuurden wij pas begin juli een reactiemail via de website van Vink Jachtservice. De volgende dag belde Otto Vink direct op en nodigde ons uit voor een vrijblijvend en oriënterend bezoek aan de verkooplocatie op de Kniplaan in Voorschoten.

Daar bekeken we nog diezelfde week enkele schepen en werden de verschillen tussen de modellen en uitvoeringen duidelijk uitgelegd. Otto Vink is werkelijk een wandelende encyclopedie op het gebied van Klaassen jachten! Wij hebben vervolgens onze voornaamste wensen bij Dhr. Vink kenbaar gemaakt en binnen 10 dagen werd ons een Super van Craft 13.80 aangeboden. De verkooponderhandelingen duurden 3 dagen en een week later hebben wij ons “nieuwe” schip in Voorschoten opgehaald.

Gedurende augustus en september hebben wij inmiddels aan boord “gewoond”. Het schip vaart voortreffelijk en de ruimte is een genot. Het voldoet uitstekend aan al onze verwachtingen.

Wij kijken terug op een bijzonder plezierig verlopen aankooptraject dat al met al amper een maand heeft geduurd en waarbij wij niet anders kunnen zeggen dan dat wij door Vink Jachtservice uiterst correct, vlot en bijzonder attent zijn bediend. De afspraken werden stipt nagekomen en meer dan dat zelfs: Maria Afra Vink haalde ons op bij ons oude schip en bracht ons naar Voorschoten, Otto voer de eerste tocht met ons mee om ons aan boord wegwijs te maken en Maria Afra kwam Otto weer ophalen, wij kregen een prachtig fotoboek over de Klaassen geschiedenis cadeau, de voorraad Klaassen vlaggen was uitgeput maar binnen een week na onze eerste vaartocht arriveerde er een vlag per post, een belangstellende email met de vraag hoe de eerste dagen aan boord waren geweest, en of er nog behoefte is aan een winterstalling en/of winterbeurt….

Kortom: wij zijn door Otto Vink behandeld als een welkome klant met een hoofletter K.

Henk en Bonnie Akerboom, Oegstgeest


Na veertig jaar zeilen op kleine bootjes, snelle catamarans en zeewaardige zeiljachten zijn wij ‘vreemd’ gegaan. Een motorjacht moest het dan gaan worden. Maar dan wel een motorjacht waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat het een Super van Craft zou gaan worden was snel duidelijk. De klassieke lijnen, robuuste bouw en het vele glanzend gelakte hout gaven ons direct het goede gevoel.

Dat gevoel werd alleen maar versterkt nadat we Otto Vink ontmoetten. Vanaf de aankoop tot de aflevering hebben wij alleen maar goede ervaringen. Otto komt niet alleen zijn afspraken na, hij doet meer dan is afgesproken. Wat hij doet, wordt met passie en deskundigheid gedaan en binnen de afgesproken tijd.
Vanuit het hart oprecht gastvrij en betrokken. Het is een verademing te constateren dat er in deze tijd nog mensen zijn waar je zó prettig zaken mee kan doen. Het schip is gedoopt: “AKWABA”, dat is een Ghanees dialect voor “Welkom”.

Zaken doen met Otto en Maria Afra Vink is precies dat: Je voelt je welkom.
AKWABA is nu afgemeerd in Maastricht. Een Bourgondisch schip in een Bourgondische omgeving!

Pieter & Cecile Wijnand


In mei kwamen wij op de Pinkstershow bij Vink Jachtservice, waren op zoek naar een Super van Craft. Wij kwamen toen in contact met Otto Vink dit klikte gelijk, voelden ons vrij om te kijken en kregen alle informatie zonder het gevoel van opdringerigheid. Na een 3/4 jaar zijn wij het eens geworden met de eigenaar van een Super van Craft, waar wij een jaar hiervoor een bod op hadden gedaan. Wel met achterstallig onderhoud aan de buitenzijde, wat nu, hebben Otto gebeld om eens te overleggen en een afspraak gemaakt om de boot te bekijken met Jan de schilder. Zijn bij de boot gaan kijken en wat ik dacht was ook zo, al het buitenwerk moest gebeuren. Onderwaterschip, romp en opbouw schilderen, al het teak kaal maken en opnieuw vernissen, dek opnieuw rubberen, chroomwerk, nieuwe anodes en een nieuwe tent al met al een totale renovatie aan buitenkant. Het totale project heeft 2 maanden geduurd, heb hiervoor ook de tijd gegeven om het goed te doen, werd op de hoogte gehouden met foto’s over het verloop, was altijd welkom, kreeg tekst en uitleg over de stand van zaken. Het resultaat is super boven verwachting, praktisch geen meerkosten en geen verrassingen wat ook van tevoren was gezegd. Otto kent een Super van Craft als geen ander, beloofde mij dat hij er als nieuw uit kwam zien en zo is hij ook geworden. Conclusie prijs kwaliteit prima, open, eerlijk, zeer deskundig en ieder kan contact met ons opnemen om het resultaat te komen bekijken of er even over te praten om alle twijfels weg te nemen.

Jack en Lisa van Gent


28 jaar geleden kocht ik mijn 1st. Super van Craft. Een mooi schip. Met veel plezier heb ik er 20 jaar mee gevaren en ‘m ong. 8 jaar geleden verkocht.
Vorig jaar door omstandigheden weer de kriebels gekregen en heel veel verschillende soorten/typen schepen serieus bekeken. Maar een Super kon ik maar niet uit mijn hoofd zetten.
Eind November een Super in Brouwershaven bekeken, waar ik in contact kwam met de Heer Vink. Prettige contact en zeer vakbekwaam.
Het schip had te veel achterstallig onderhoud etc. naar mijn zin, zodat ik toen geen bod heb uitgebracht.
Eind april kwam ik op internet een Super tegen die door Vink-Jachtservice werd aangeboden. Hoewel het schip er op de foto’s als nieuw uitzag, had ik snel in de gaten dat het om dezelfde Brouwershaven Super ging. Samen met twee vrienden naar Voorschoten gegaan om ’t schip nogmaals uitvoerig te bekijken. Prachtig, ik kan niet anders zeggen. Binnen en buiten zeer grondig onder handen genomen. Schitterend in de lak gezet, teakdek als nieuw, etc.
De Heer Vink wist werkelijk alles over het schip te vertellen en bovendien nog over mijn oude Super. Gaf direct veel vertrouwen. Diezelfde dag een bod gedaan en twee dagen later gekocht. Op mijn verzoek zijn er nog wat extra’s aan het schip gedaan die, zonder uitzonderring en zonder onverwachte kosten zeer naar mijn zin zijn uitgevoerd. De Heer Vink is een man van zijn woord. Ik durf de Heer Vink/Vink-Jachtservice met een gerust hart bij iedereen aan te bevelen!

T. Brakel